Oh how she rocks

...in Keds and tube socks.

-Wheatus - Teenage Dirtbag

 


 


Som ni alla vet har jag alltid varit en nörd.
Det går i perioder exakt vad mitt specialistområde är, men jag är i grund och botten ständigt en nörd. Och jag är faktiskt stolt över det.
Jag gick under mina yngre år igenom den nästan obligatoriska Star Wars perioden, den lika viktiga Sagan om Ringen perioden, samt av någon anledning som jag tror är mina föräldrars fel, en James Bond period.
Jag har dessutom självklart suttit och kastat tärningar för att se om jag lyckades döda vakterna in till det stora låtsasslottet i Drakar och Demoner.
Jag växte dock ifrån dessa perioder. Det gissar jag att många gör. Men vissa delar av kunskapen sitter fortfarande kvar. Något som framför allt märks under omgångar av Trivial Pursuit, eller när jag går förbi min bror som sitter och ser på en film, och bara, ur luften kommenterar att den och den scenen filmades med hjälp av det här, och de där dräkterna, de är faktiskt svensktillverkade.
Det är sällan jag faktiskt tänker på det faktum att allt detta oftast onödigt vetande faktiskt finns kvar någonstans inne i mitt huvud, och ibland blir jag själv förvånad när jag kommer på det.

Nuförtiden består mina färska kunskaper oftast om extrema mängder information om diverse band och musiker (The Beatles, Guns N Roses, David Bowie) eller skådespelare (Jason Isaacs, Richard Roxburgh). 
Jag älskar dessutom filmtrivia och kan många anekdoter och onödiga fakta om de flesta av mina favoritfilmer, och ett par jag inte egentligen bryr mig om.

Visste ni till exempel att John Lennon var dyslektiker?
Att David Bowie blev träffad i ögat av en klubba när han spelade i Norge 2004?
Att Jason Isaacs föll på knä framför J.K. Rowling och bad henne att släppa ut Lucius Malfoy ur Azkaban i sista Harry Potter-boken?
Att författaren till boken Fight Club Chuck Palahniuk anser att filmatiseringen är en förbättring av hans bok?
Att ordet fuck och diverse variatoner av det, används ungefärligt 250 gånger i filmen Boondock Saints?
(Utslaget på de 108 minuter som filmen är, blir det ungefär 1 gång var 30:e sekund)

Det är aldrig meningen och jag känner sällan något tvång att läsa på om saker. Utan allt grundar sig på ett väldigt genuint intresse för ny information och underliga fakta. 

För att komma till sak, för jag har faktiskt en poäng med att poängtera min nördighet, så tänkte jag beröra ett område jag fortfarande är en nörd inom (och det är inte Sherlock Holmes. Det tror jag att jag tröttat ut er med redan).
Serietidningar.

Nu är det så att jag inte på något sätt påstår att jag är en extrem seriesamlare och har läst allt som är värt att läsa eller dylikt.
Men jag säger att serietidningar, är något som jag faktiskt har hållit upp intresset för, från de yngre första stegen in till nördighet, och fram tills idag.

När jag var liten såg jag Batman som tecknad serie på TV, och älskade det. Jag föredrog den överlag ganska mörka stämningen och visuella stilen mot mycket annat tecknat som gick på TV. Även om jag inte riktigt förstod att så var fallet då.

Häromdagen suckade Rad över att hon inte hade frågat mig först om vilka serietidningsfilmer som var sevärda och inte, eftersom jag dissade Daredevil, som hon fått tag i och såg fram emot att se.
Sanningen är att Daredevil kanske är en okej film, men jag anser personligen att Ben Affleck är helt platt i rollen och att Jennifer Garners solouppföljare Elektra är grymt mycket bättre.

Jag är för övrigt ett stort X-men fan, även om jag självklart inte har uppfattning om ens en tredjedel av alla spinoffs och diverse uppsättningar av X-men som finns. Det är ett stort område, och jag försöker hålla mig fokuserad på enstaka delar då jag anser att det skulle ta mig en halv livstid att få grepp om helheten.


 

Så, för Rads skull, även om det må vara lite i efterhand, kommer här nu en lista av mina favoriter bland serietidningsfilmerna där ute.

-X-men
Första filmen är enligt mig bland de bästa Marvel-filmerna som gjorts. Tål absolut att ses flera gånger som substitut för att de två uppföljarna inte håller måttet lika väl.

- The Incredible Hulk
Edward Norton gör ett grymt bra jobb som Bruce Banner, och jag är besviken att han inte dyker upp i samma roll i den nya superMarvel-filmen The Avengers som ska göras.

- Christopher Nolans Batman filmer
Ett sådant där sällsynt och enstaka fall när även uppföljaren är en riktigt bra film, om än absurt lång.

- Tim Burtons Batman filmer
De två första stora Batman filmerna, med Tim Burton som regissör och med Michael Keaton i rollen som Bruce Wayne är fantastiska filmer, om än inte lika moderna och mörka som Nolans.

- Iron Man
Jag var oerhört positivt överraskad av första filmen, som är en fantastiskt bra och snygg film. Jag fick höra att tvåan var sämre, men jag tyckte att även den, som uppföljare höll måttet väl och är även den sevärd.

Eftersom jag vet att jag troligtvis skulle få sjutton arga kommentarer från serienördar om de läste det här inlägget, kommer jag nu lägga följande två filmer med fantastiska tecknade förlagor under rubriken "faktiskt inte baserade på serietidningar".

- V for Vendetta
Vad många inet vet om den här filmen är att den är baserad på en sk. grafisk roman, och är alltså tecknad i grunden. Dess förlaga skiljer sig på många ställen från filmen, men jag tycker personligen att båda två är fantastiska, på sitt eget sätt.

- Watchmen
Även denna baserad på en grafisk roman, men det verkar folk mer medvetna om. Här skulle jag dock rekommendera att man läser förlagan först, då det är lättare att uppskatta och hänga med i filmen som åtminstone visuellt gör sin serieförlaga rättvisa.

Det finns fler bra filmer, och säkert någon jag glömt bland mina absoluta favoriter... men istället för att försöka rabbla alla, tänkte jag sammanfatta en lista om vad som bör undvikas.

- Batman 3 & 4
På pappret uppföljare till Tim Burtons två filmer, men med annan regissör. De är inget jag skulle rekommendera, särskilt inte 4:e filmen, Batman & Robin.

- Catwoman
En bra idé och en bra karaktär, som floppade fullständigt. Jag undrar fortfarande vad de tänkte med...

- Fantastic 4
Tragiskt nog tyckte jag inte om en enda film i den här filmserien som de dessutom drog ut på alltför länge. Fantastic 4 är absolut ingen dålig serie att ha som grund, men som film har jag inget till övers för den.


 

Enkel chokladkola:

Det här är något jag ofta gör när sötsuget slår till och jag tänkt krypa ned med en bra film i höstrusket och upptäcker att det inte finns något hemma.

4 tsk kakao
4 msk margarin
3 dl socker
4 msk sirap

Blanda ingredienserna i tjockbottnad kastrull och koka upp.
Glöm inte att röra om så att det inte bränner fast!

Koka i ca. 5 minuter på låg värme, smeten bränns vid väldigt lätt. Gör kulprovet.

Häll sedan snabbt upp på bakplåtspapper utlagt på en bricka eller plåt.
(Snabbt eftersom det börjar stelna väldigt fort)
Se till att det blir jämt och hyfsat tunt, annars blir det svårt att bryta bitar.

När du hällt upp kolan lägg då DIREKT kastrullen och sleven i blöt i varmt vatten blandat med lite diskmedel och låt sedan det stå ett tag. Annars är det väldigt jobbigt att göra rent det hela!

Ställ sedan kallt (balkongen, altanen, kylskåpet eller frysen) tills det stelnat (Den kommer att bli stenhård, det är meningen.) Jag har kommit på att det är lättare att bryta av den om man haft den i frysen eller ute i vintertid.  
Bryt den sedan i bitar i valfri storlek. Se upp med kanterna på godiset då de kan bli förvånansvärt vassa när man brutit dem.
Vill du inte äta den direkt, lägg bitarna mellan bakplåtspapper i en burk och ställ i kylen.

Tack Erukah för att du påpekade bristerna i det här receptet! <3

 


 

Dagens YouTube:

http://www.youtube.com/watch?v=NVs3_Gj-8QA

Motivering:

Inte bara råkar det vara en promotionintervju för Iron Man, men från 04:12 är det också hysteriskt roligt, och inte bara för en nörd. Det kan vara ett av mina favoritögonblick i en intervju någonsin. :)


Kommentarer
Postat av: erica

sandra, jag skulle göra kolan, o de va skitbra med en teflonkastrull. men så tycker jag den typ luktade bränt efter tre min och jag rörde ändå skitmycke? ska den bli typ stenhård ? den blev min o man måste bryta isär den, dock var det sjukt jobbigt att diska sleven.. fick lägga den i blöt? ska de va så?

2010-10-27 @ 12:46:56
URL: http://dunderhonung.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det är så bra att TVn finns. :D

Föresten, vad tycker du om min blogg? Då menar jag inte designen som jag nyss har ändrat efter en omröstning på hur den skulle se ut, utan innehållet. Jag försöker få fler läsare så jag undrar om du vill göra bloglovinbyten? ;)

2010-10-27 @ 18:02:15
URL: http://tvminnen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0