Moon river, wider than a mile...

"I'm crossing you in style, someday."
-
Audrey Hepburn - Moon River"Fredagsmys"

Denna soliga sommardag med sångerskan Helen Sjöholm.Min kärlek till Helen sträcker sig långt bakåt i tiden (Åtminstone enligt mina mått mätt). Det hela började för sju år sedan. Jag var elva år och mina föräldrar hade sett Chess på cirkus. Med sig hem hade de en skiva och runt nyår det året såg jag den på TV.
Jag blev kär. Fullständigt vanvettigt över huvudet förälskad i rösten som skulle visa sig tillhöra Helen Sjöholm. Jag ville inget hellre än att vara så bra som hon var. Jag köpte hennes "Visor" skiva, en skiva som tilltalade mig som den dalkulla jag nog är innerst inne, jag lyssnade på henne i Kristina från Duvemåla, men det var som Florence i Chess hon alltid skulle beröra mig mest.
Som tolvåring uppträdde jag som Helen Sjöholm på skolans Småstjärnorna... det var ett... speciellt... och lite rebelliskt uppträdande må jag säga. Men jag hade roligt under tiden.
Innan dess hade jag också skrivit ett brev till henne, som jag fick ett personligt svar på. Det kortet jag fick tillbaka är fortfarande en av mina käraste ägodelar och jag tror visst att jag grät när jag fick det.

Jag tror att Helen var den som fick mig att jaga efter mina drömmar om att sjunga, de drömmar som sedan fick min teaterlärare Elvy att inse att jag faktiskt kunde, och som konsekvent lett mig dit jag är idag.

Film: Love ActuallyUnderbart och brittiskt så att det förslår, här ur min favoritscen i filmen med Liam Neeson och Thomas Sangster.

Snacks: Min hemlagade kola skulle inte sitta fel just nu, den går dessutom ypperligt bra ihop med Love Actually, det är ett redan bevisat faktum.Veckans YouTube:

http://www.youtube.com/watch?v=WYcnEonB04E

Ytterligare ett klipp som ALDRIG slutar vara roligt. Eddie Izzard är guld värd.På återseende,

Unus pro omnibus, omnes pro uno

//Sandra

Do you have one really funky sequined space suit?

"or do you have several ch-changes?"
- Flight of the Conchords - Bowie's in space.Skriver lite tidigare denna veckan eftersom det är midsommar imorgon och jag och familjen traditionsenligt åker till Dalarna.
Det kommer förstås att regna så nu gäller det att packa smart."Fredagsmys"

Idag med killarna från Flight of the Conchords, Brett och Jermaine.Jag upptäckte Flight of the conchords första gången i en kvicktänkt och rolig intervju i Rolling Stone.
De beskriver sig själva som "Formerly New Zealand's fourth most popular guitar-based digi-bongo acapella-rap-funk-comedy folk duo (having been bumped by a tribute band of themselves, Like of the Conchords)" Bara det gör det ju värt att kolla upp dem.
Efter det sökte jag på YouTube och upptäckte tv-serien som är ett riktigt guldkorn när det kommer till humor om du frågar mig. Särskilt David Bowies uppdykanden är sevärda.
När serien sedan kom till sverige följde jag den slaviskt, den är som sagt, hysteriskt rolig och när det nu pratas om en andra säsong blir jag väldigt glad.

Film: Labyrinth80-tals kitsch när det är som bäst.
 
Snacks: Popcorn. Jag skulle döda för en skål popcorn just nu.Dagens YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=gxtbJf5E9i4

"Sorry about the table Brett" är lika roligt varje gång.Ha en underbar midsommar!

//Sandra

It's hard to hold a candle

...in the cold November rain
-Guns 'N' Roses - November rainAvslutningsdag idag, känns underbart att få sluta trots regnet som hällde ned över oss och att det var kallt. Det innebar vilket som att jag slipper läxor och lektioner under en hel sommar, och för att göra det hela ännu bättre, så har jag slutproduktion med en underbar klass framför mig.

Igår var jag med Emelie till tatueraren, resultatet blev verkligen jättefint även om jag tycker att det känns lite skumt att se mina bokstäver och min fjäril på någon annans ben, permanent ditsatt liksom.
Skumt men trevligt."Fredagsmys"

Denna regniga fredag med min moster Karin.Min moster är världens underbaraste människa. Hon är en väldigt stark person som jag ser upp till oerhört mycket.
Hon jobbar dessutom som bildlärare, vilket jag också vill bli.
Hon älskar film, konst och musik och det är alltid lika roligt att diskutera sådan med henne.
Moster är en av mina största förebilder i livet och hon betyder jättemycket för mig.
 
Film: FridaEn oerhört vacker film om konstnärinnan Frida Kahlo, som jag vet att min moster tycker väldigt mycket om.

Snacks: Eftersom jag är väldigt sugen på det så får det bli hembakta marsmallow och chocolate chip cookies.//Sandra

Time will crawl...

...and our mouths run dry.
- David Bowie - Time will crawl"Fredagsmys"

Denna gång med skådespelaren och artisten Mos DefMos Def upptäckte jag som skådespelare i "Liftarens guide till galaxen" där han gjorde en bra prestation som Ford Prefect trots omöjligheten i försöket att göra film av en av världens bästa ,och kanske rörigaste, böcker.
Sedan såg jag honom i "Be kind rewind" som jag älskar eftersom jag tycker att idén är orginell och att resultatet blev en riktigt söt film.

Eftersom Mos är rappare kan jag inte säga att jag gillar hans musik, men jag diggar hans stil som skådespelare.

-"I think if we don't use the word "shortie" for the next hundred years... I'm not sure how that's going to help... but I'm sure that it will."


Film: Napoleon DynamiteEn helt underbar film som lyckas vara rolig utan att det egentligen händer något.
Jag vet inte säkert men jag hoppas att Mos skulle uppskatta humorn i den, om inte annat tänker jag tvinga honom. Alla borde se och skratta åt det här guldkornet till film.

Snacks: Grönsaker med dipp eftersom Mos är vegetarian.//Sandra

RSS 2.0